Project Location: Brattleboro, VT

Project Completion Date: March 2012

Size: 5,400 sf (1st Floor Renovation)

Architect: Lavallee | Brensinger Architects

Photo Credit: Mark Corliss

 

Project Description:  

With minimal renovations made since original construction, our first charge was to take an existing inpatient unit and create a safe and healing environment for children that suffer from serious emotional and behavioral challenges. The new children’s inpatient floor includes private bedrooms, multi-sensory integration rooms, multi-use community rooms, low stimulation suite and quiet room as well as a dedicated family visiting space that is safe, comforting, healing and child-friendly.

Roles and Responsibilities: 

Part of the design team and in charge of overall interior design concept and detailing. 

* Work of Lilliana Alvarado while at Lavallee|Brensinger Architects