Project Location: Boston, MA

Project Completion Date: January, 2018

Architect: Tufts Medical Center

Photo Credit: Anton Grassl

 

Project Description:  

Marlene was an elegant, kind and thoughtful person and a nurturing, loving mother. We wanted to express how special she was beginning with the entrance. The entrance has been angled to soften the approach to the center, allowing one to view a glass feature wall etched with her image and signature, and a beautiful poem by her grandson Jack Neely. Marlene had an affinity for Hawaii as it was a place she felt most relaxed. To convey a feeling of nature and serenity, we selected a background image of water, wall covering that resembles shells, and a large unfinished stone slab to complement the feature wall at the entrance. One special component is the display of a real flower that represents how beautiful someone can be while being vulnerable and fragile while going through cancer.

This new center enhances the patient experience through expanded services with a focus on prevention, diagnosis, and treatment of gastrointestinal illnesses. In particular, the center provides quality access to gastrointestinal cancer preventative care and treatment. 

The center was designed by patients, families and staff to be efficient and patient-focused. It allows our teams to provide one convenient, accessible location for all GI services including clinical exams, screening colonoscopies and complex GI procedures like Endoscopic Retrograde Cholangio-pancreatography (ERCP). 

 

Cam and Paulina Neely talk about the new Marlene Neely Center for Digestive Health on Greater Boston.